Svartvinbärsmacarons

Det blir ca 20 kakor.

Välj helst en fin mandelmassa som består av 50 % mandel och 50 % socker.

Svarta vinbär ger en härlig färg åt kakorna men de kan enkelt bytas ut mot ditt favoritbär. Färga sedan kakan så den matchar fyllningen.

Svårighetsgrad

Ingredienser

För 1 personer ()

Recept

 • 2 1 + 1 äggvita
 • 150 g mandelmassa
 • 100 g 50 g + 50 g florsocker (totalt drygt 1 ½ dl)
 • några droppar röd och blå hushållsfärg

Svartvinbärskräm

 • 125 g vit choklad
 • 0.5 dl svarta vinbär, färska eller frysta och tinade
 • 2 msk vispgrädde

Svartvinbärsmacarons

 1. Arbeta in den ena äggvitan lite i taget i mandelmassan, först med händerna och när smeten blir lite lösare med en gaffel. Blanda i 50 g florsocker.
 2. Vispa den andra äggvitan fluffigt i en ren och torr bunke. Tillsätt 50 g florsocker lite i taget och fortsätt vispa till ett fast skum.
 3. Vänd ner äggviteskummet lite i taget i mandelmassan. Blanda några droppar röd och blå hushållsfärg och vänd försiktigt ner i smeten.
 4. Spritsa ut rundlar stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten ca 1 timme. Då torkar ytan och kakorna blir finare. Sätt ugnen på 150°C. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna och lossa dem sedan från papperet.
 5. Finhacka chokladen. Mixa vinbären med mixerstav eller i matberedare. Koka upp vinbärspurén med grädden i en liten kastrull. Dra kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna i rumstemperatur över natten eller i kylen ca 30 minuter.
 6. Spritsa svartvinbärskräm på hälften av macaronerna. Lägg ihop med resten av kakorna. Kakorna håller sig 3-4 dagar i rumstemperatur, men det går också bra att frysa in dem.

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 1 + 1?

Kommentarer på recept (0)

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

"Jag kommer ihåg en dag när jag var hemma och ett bud kom och överlämnade fem kilo chokladpraliner. Jag hoppade högt av lycka."
Sonia Rykiel, fransk modeskapare

Samarbete