Tiramisukonfekt

Det blir 24 stycken.

Svårighetsgrad
Kategori:  Konfekt
  4.00/5

Ingredienser

För 1 personer ()

Recept

  • 6 savoiardi (mjuka, avlånga och spröda italienska kex)
  • 50 g ljus blockchoklad
  • 2 msk grädde
  • 0.5 tsk snabbkaffepulver
  • 1.5 tsk rom
  • 200 g mörk blockchoklad, hackad

Tiramisukonfekt

  1. Täck en bakplåt, 32 x 28 cm, med folie. Ta bort de rundade ändarna på savoiardin och skär varje kex i fyra jämnstora bitar.
  2. Lägg den ljusa chokladen i en liten bunke. Blanda grädde och kaffepulver i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills kaffepulvret har lösts upp. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta vätskan över chokladen. Rör om tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör ned rommen.
  3. Låt svalna i kylskåp i 20 minuter och rör om då och då under tiden. Dela varje savoiardibit mitt itu på höjden, bred på rikligt med avsvalnad chokladsmet och kläm ihop halvorna igen. Jämna till fyllningen runt kanterna.
  4. Smält den mörka chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Doppa savoiardibitarna en i taget i chokladen med hjälp av två gafflar. Låt lös choklad rinna av och lägg bitarna på den iordninggjorda plåten för att stelna. Kan förvaras i lufttät burk på sval plats i upp till tre dagar.

Lämna kommentar (kommentaren granskas innan publicering)

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 0 + 4?

Kommentarer på recept (2)

Chokladsajten , torsdag, 19 september 2013
Överfört betyg från gamla receptsamlingen.
Chokladsajten , torsdag, 19 september 2013
Överfört betyg från gamla receptsamlingen.

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

"Jag vill också råda mina kära läsare att vara särskilt försiktiga med hur de blandar romantik, choklad, romaner och liknande upphetsande ting, som jag ser på som mycket farliga..."
Lemery, 1712

Samarbete